שימוש בסלייסר באופן שאין איסור טוחן

האם מותר להשתמש בסלייסר בשבת עבור דברים שאין גידולם מהקרקע ביצים וכו'

תשובה:

שלום רב

אף שדבר שאין גידולו מן הארץ אין בו איסור טוחן, יש לאסור את השימוש בכלי זה המיועד לטחינה, משום עובדין דחול, ראה כאן בענין זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום

    לכאורה אין לומר להלכה שאין טחינה אלא בגידולי קרקע, תרומת הדשן מקל רק בצירוף השיטות שאין טחינה באוכלין כאשר זה דבר שראוי לאכילה ומפורש ברמב"ם שיש טחינה גם בדברים שלא גדלים בקרקע