חיוב תפילה לנשים

היי שלום..רציתי לשאול בבקשה אם התפללתי תפילת ערבית ובתפילת שמונה עשרה הרגשתי חולשה בחילות וממש התקשתי לעמוד התחיל להיות לי חם אבל בסוף הצלחתי להישאר לעמוד ולסיים את התפילה השאלה שלי אם יצאתי ידי חובה כי אמרתי אותה לקראת הסוף בלחץ רק כדי לסיים לשכב? (אני רוצה לציין שאני מתפללת ערבית כי התחלתי להתפלל שחרית ומנחה ואני לא זוכרת אם אמרתי בלי נדר ואמרו לי שאני חייבת שתי תפילות ביום עכשיו אז כשאני לא יכוה להתפלל שחרית אני מתפללת ערבית ערב לפני)

תשובה:

שלום רב

יצאת ידי חובה משום שהכוונה אינה מעכבת אלא בברכה הראשונה ולא בהמשך התפילה.

לעצם הענין, למנהג בני אשכנז שאשה חייבת להתפלל שחרית ומנחה, אין הכוונה שהיא חייבת בשתי תפילות על פי בחירה, אלא שחרית ומנחה שהן תפילות חובה גם אשה חייבת בהן, ואילו ערבית שדינה קל יותר, נשים לא קיבלו על עצמן להתפלל, כך אין כל אפשרות להחליף את השחרית בערבית, וצריך להתפלל שחרית ומנחה דוקא.

מקורות:

משנה ברורה סי' קו.