ללכת לישון לאחר עלות השחר לפני תפילה

שלום עליכם.אים אדם נישאר ער כול הלילה והגיע למצב שאים הוא מחכה עד לנץ אז הוא נירדם. אז היתפלל מעלות השחר היינו לאחר זמן הנחת תפילין איזה חצי שעה מהנץ זה בסדר?

תשובה:

שלום רב

ברגע שהגיע זמן עלות השחר, אף אם בכוונתו לקום לפני סוף זמן קריאת שמע ותפילה, אסור ללכת לישון שמא שלא יתעורר בזמן, הטוב ביותר כמובן הוא להתפלל בהנץ החמה כראוי, אבל אם הוא מרגיש שלא ניתן לעשות זאת בשום אופן, עדיף להתפלל לפני הנץ החמה מללכת לישון ולקום אחר כך לתפילה. ראה שו"ת בנין עולם ח"א סי' א וסידור הגר"א. אמנם אם יש איתו עוד מישהו ער שאינו מתכוין לחזור לישון, יכול אותו אדם לשמש כשומר עבורו להעירו בזמן לתפילה, ואז יש להעדיף זאת על פני תפילה לפני הנץ החמה. ראה בנין עולם שם.