חיזוק להוצאת ז"ל

שלום, אני דתי בן 16 וקרה לי מקרה שהאיבר התקשה בערך לדקה וחצי-שתיים אחרי שבטעות נתקלתי בתמונות לא צנועות(וסגרתי מיד) ולאחר מכן,הלכתי לשירותים והשתן היה דביק (בלי ריח של זרע) אני ואני ב"ה מנסה למור על הברית ואני חושש שמא זה היה זרע לבטלה או שזה נוזל "ששוטף את המערכת" לפני פליטת הזרע, אני עכשיו ממש לחוץ בגלל זה ,אז אני נורא זקוק לתשובה.

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה זה היה אבל כדאי לך לקרוא את השורות הבאות: יש מכתב של מרן הקהילות יעקב (רבי יעקב ישראל קנייבסקי) אודות הדרך להנצל מהחטא הידוע וכך כתב: "איני יודע שום עיצה מלבד חיזוק היראת שמים ועוד פרט צריך לדעת כי הספרים הקדושים האריכו מאוד בגודל החטא הזה והפגם שהוא פוגם אבל קיצרו מאוד לבאר את הצד השני שבזמן שהאדם הוא בתוקף תאוותו ומתגבר עליו לפי שהתורה אוסרתו אז ממשיך עליו אור קדוש נורא ואיום שאין לשער והוא במדרגת יוסף הצדיק שקידש שם שמים בסתר".
והוסיף: "ובאמת מי שהרבה פעמים מתגבר על יצרו אף על פי שבינתיים לפעמים נכשל מכל מקום בטוח שסופו יתקן הכל בתשובה בזכות אותן פעמים שהתגבר מאוד על יצרו והדבר תלוי כפי הערך".