שנים מקרא ואחד תרגום במעבר מחו״ל לארץ

בתקופה זו קריאת התורה בחו״ל מפגרת אחר זו בארץ בפרשה אחת. אם מישהו עוזב באמצע השבוע מחו״ל לארץ,ברור שצריך להשלים את הפרשה שזה עתה קראו בחו״ל אחר השבת עד יום ג. לגבי הפרשה הקרובה שיקראו בארץ בשבת הקרובה ממתי יכול לקוראה בתלות ביום,יום ההמראה וכולי. לדוגמא אם ממריא ביום ג אחהצ לישראל האם יכול להתחיל כבר ביום שני?האם רק לאחר ההמראה?מה אם יש נחיתת ביניים?

תשובה:

שלום רב

מסתבר שזמן קריאת השמו"ת מתחיל בשעה שמגיע לארץ ישראל ולא קודם לכן. ובאותו שבוע יקרא את שני הפרשיות לפי סדר וכך ישלים מה שמחסיר. וע"ע שו"ת חיי הלוי ח"ד סי' כו.