מסופק אם אמר "לשם קדושת תפילין" בצביעת הרצועות

שלום לכבוד הרב,
מה יעשה אדם המסופק אם אמר "לשם קדושת תפילין" בצביעת הרצועות?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

הוא יכול לצבוע שם שוב ולומר לשם קדושת תפילין. לכתחילה אם אפשר עדיף לקלף.

מקורות:

ראה במשנה ברורה סי' לג ס"ק כג וביאור הלכה שם, שהביא מחלוקת בין הפוסקים אם מועיל לשוב ולהכשיר לשמה, וההכרעה היא, שאם נעשה פעם ראשונה על ידי גוי, יש להחמיר כדעת המגן אברהם ולקלף, אבל אם נעשה על ידי ישראל גדול, כיון שלדעת השו"ע אומרים שסתמא לשמה ואין צורך באמירה מפורשת, יש כן ספק ספיקא, שמא הלכה שלא צריך אמירה, וגם אם צריך אמירה שמא מועילה הצביעה השניה. כאן שמסופק אם אמר יש ספק נוסף וזה ודאי טוב.

בהצלחה