ברכה על תפילין לאחר שחלץ כדי להכנס לבית הכסא

שלום וברכה
אדם שצריך באמצע תפילתו בין הפרקים לצאת לצרכיו ומוריד את התפילין ואח"כ רוצה להלבישם שוב כדי להתפלל ק"ש ושמונה עשרה עם תפילין , האם עדיף שיניח תפילין ר"ת כדי שלא יצטרך לברך על התפילין בין הפרקים או שיניח תפילין רש"י ויברך עליהם ? (השאלה היא לפי הנפסק בשו"ע שיש לברך על התפילין אחרי יציאה לצורך גדול , האם ככה פוסקים למעשה , כי מישהו אמר לי שלמעשה לא נוהגים לברך ולפי"ז אין שום בעיה ?)

תשובה:

שלום רב

בכל מקרה לכל הדעות נראה שעדיף להניח תפילין של רש"י כיון שעיקר המצוה בהם, אחר שנפסקה הלכה כמותו.

מקורות:

על עצם נדון אם מברכים לאחר שנכנס לבית הכסא נחלקו הדעות, ראה משנה ברורה בסי' כה ס"ק מז שנוקט בפשיטות לברך, אולם בכף החיים שם ס"ק עח אחר שהביא את המחלוקת בענין זה [ועל פי סברת הפרי מגדים שם שהיום שבית הכסא בבית ולא בשדות אין הפסק כל כך], כתב שספק ברכות להקל, וכל אחד יעשה בזה כמנהג והוראת רבותיו.