מה נחשב רשות הרבים דאורייתא בשבת?

מקום שעוברים 60 ריבוא מכוניות נחשב לרשות הרבים מן התורה לפי הכול, או שמא המכונית נחשבת לרשות אחרת, ואינה יכולה להיחשב כהליכה ברשות רבים?

תשובה:

שלום רב

ההגדרה של שישים ריבוא היא בציבוריות של המקום, ואין הבדל אם הם נוסעים ברכב או הולכים ברגל. ראה משנה ברורה סי' שמה ס"ק כד, שכלל לא צריך שיעברו שם כל יום שישים ריבוא אלא שיהיו מצויים שם שישים ריבוא, אף שאינם עוברים שם בדוקא, וזו חומרא גדולה וראה שם ביאור הלכה. ומכל מקום מכאן שי ללמוד את היסוד הנ"ל.