קטניות לאחר הפסח

שלום וברכה,
רציתי לשאול בנוגע לחמץ שעבר עליו הפסח או מוצרים באופן כללי שלא רשום עליהם כשר לפסח והם יוצרו לפני פסח..
האם ניתן לאכול אותם לאחר הפסח?
שאלה נוספת היא – אם אני לא אוכלת קטניות בפסח לאחר הפסח אני יכולה לאכול מוצרים כשרים לפסח לאוכלי קטניות בלבד?
אשמח לתשובה זה יעזור לי מאוד והמון המון תודה
המשך יום נעים!

תשובה:

שלום רב,

א. אם המוצרים הם חמץ, ניתן לרכוש אותם לאחר הפסח, אבל רק צריך לשים לב לכך שיש למוכר תעודה שהוא מכר את החמץ בפסח כדת וכדין. יש מחמירים על פי הגר"א להמנע מלהסתמך על המכירה, אולם זו חומרא בעלמא ומעיקר הדין אין בזה חשש, ורבים מגדולי ישראל לא הקפידו על כך כלל.

ב. בודאי שאת יכולה לאכול קטניות לאחר הפסח. קטניות אינם חמץ ואינם שייכים כלל לחמץ שעבר עליהם הספח. אלא שאשכנזים אינם אוכלים קטניות בפסח עצמו, ועל כך יש כמה טעמים את יכולה לעיין במאגר השו"ת, אורח חיים, פסח, קטניות.

בהצלחה