שכח לברך על קביעת מזוזה

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול המזוזה נפלה ולאחר שקבעתי אותה נזכרתי ששכחתי לברך האם אני צריך להוציא אותה ולברך שוב או שאפשר פשוט לברך כשהיא מקובעת תודה מראש

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות וספק ברכות להקל ושוב אין לברך.

מקורות:

ראה ש"ך סי' רפו ס"ק כה שמשמע מדבריו שלא לברך, וכ"כ בכף החיים סי' יט ס"ק ג ובתבואות שמש יו"ד סי' צו וכן הובא בשם הגר"ש ואזנר. אולם רעק"א מהדו"ת סי' יג סבר שיש לברך אף שכבר נקבעה בכותל [גם בלילהסירה] וכ"כ בכתב סופר יו"ד סי' קלט ועוד אחרונים רבים. וכן הורה הגרי"ש אלישיב. וראה יביע אומר ח"ח יו"ד סי' כז שהביא בזה דעות לכאן ולכאן ומסקנתו שלא לברך אלא יטלנה לבדיקה ויקבענה שוב ויברך, במקרה שלך אין בכך טעם כיון שהיא נבדקה מן הסתם עתה לפני שקבעתה אותה.