שיעור שתיית ארבע כוסות / שתיית מים תוך כדי אכילת המצה

כתוב מתחת לכוס פלסטיק 180, האם חצי מכוס פלסטיק שזה 90 אני יוצא ידי חובת שתיית רביעית? שאלה שנייה, האם במהלך אכילת המצה בהסיבה מותר לשתות?

תשובה:

שלום רב

שיעור רביעית לשיעור המחמיר – דעת החזון איש הוא 150 סמ"ק, לכתחילה יש לשתות רביעית שלמה, אבל קשה לך, ניתן לקחת כוס בשיעור רביעית ולשתות את רובה – 80 סמ"ק. לא הייתי סומך על הכיתוב על הכוס אלא בודק במזרק רפואי, שהוא תמיד מדוייק.

בדיעבד מי שקשה לו מאוד לאכול מצה יכול לשרותה מעט במים אבל לא יפורר אותה בתוך המים, כי זה כבר עלול להפסיד את הברכה וממילא לא יצא בה ידי חובה, ראה פסחים מא א ובמשנה ברורה סי' תסא וביאור הלכה שם. ונראה שלשתות מעט מים הוא יותר קל. ומכל מקום לכתחילה יש לאכול בבת אחת כמבואר במשנה ברורה סי' תעה.