השנה לא השגנו מצות ללא גלוטן

שלום, השנה היתה איזו בעיה עם ההספקה של המצות ללא גלוטן, כך שלא הצלחנו להשיג, הרגישות היא לא הכי חמורה, האם חייב/כדאי לאכול מצה מקמח רגיל, א"כ, אזה את כל ה4 זיתים? אם רק חלק מה-כזיתים, אז איזה מהם?

תשובה:

שלום רב,

אם הרגישות אינה כה חמורה לכאורה כזית מצה היא דאורייתא. את זה את כדאי מאד לקיים, אכתוב לכם בקצרה רק את הדירוג, והשאר תקבעו בעצמכם.

כזית ראשון בלבד הוא דאורייתא, ואם אפשר עדיף שיהיה בשיעור החזון איש, במצת מכונה הוא שני שליש מצה, ובמצת יד קרוב לחצי מצה, אם אפשר לאכול עוד מעט, יש לאכול אפיקומן בשיעור הקטן של רבי חיים נאה שהוא מעט יותר מחצי משיעור החזון איש, כחצי מצת מכונה, ואם אפשר עוד יש לאכול כך גם בכורך. הרחבה על כך ראה כאן