חמץ בבית של ההורים שנפטרו ולא נכנסים לשם בפסח

בס"ד שלום כב' הרב, בית של הורים שנפטרו, הבית סגור כל ימי הפסח יש חמץ בבית מה דין הבית הזה האם למכור את החמץ ? תודה!

תשובה:

שלום רב,

הבית על תכולתו שייך ליורשים (אם אין צוואה, היורשים על פי התורה הם הבנים, אלא אם כן אין בנים ויש רק בנות). ויש איסור לאדם שיהיה לו חמץ ברשותו (בבעלותו) לכן למרות שהבית יהיה סגור במשך החג, חייבים למכור את החמץ לגוי. ועדיף לעשות זאת במכירת י"ג משום שבכך אתם נפטרים מלבדוק חמץ בליל י"ד ניסן.

חג שמח