מכירת חמץ גמור לגוי בפסח

שלום כבוד הרב
כיוון שאחרי הפסח יש ברשותי אורחים רבים לחג המימונה
רציתי לדעת האם יש אפשרות להכין מופלטות ולהקפיאם ולבצע מכירת חמץ כדין האם הדבר כשר ואפשרי המקפיא נמצא בגינה סגור
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין, אם המכירה נעשית כדת וכדין, בכוונה הראויה מתוך הבנה שאם הגוי ירצה את המופלטות הן שלו! זה בסדר גמור, אולם המהדרים במצוות משתדלים שלא למכור חמץ גמור אלא אם כן זה כרוך בהפסד מרוב, וכגון בעלי חנויות או אדם שיש ברשות כמות של בקבוקי ויסקי יקרים, כי יש פקפוקים במכירה, צריך שהגוי יבין שזה רציני ועוד בעיות נוספות.

חג שמח!