ליל הסדר שחל בשבת

בס"ד
שלום רב
השנה ליל הסדר יוצא בליל שבת קודש.
רציתי לדעת מה המצוות והמנהגים המיוחדים לחג הפסח שחל בשבת ?
מה נקודות השוני ? מה התוספות ?
בנוסף, רציתי לשאול , האם כיסוי המצות בליל הסדר צריך להיות עם הכיתובים "שבת ויום טוב" או אפשר שיהיה כתוב "פסח" ? פשוט הכיסוי למצות שקניתי הוא עגול ומתאים במיוחד למצות עגולות. אך משום בליל הסדר זה ליל שבת חשבתי שאולי לא מכובד שיהיה רשום רק "פסח" וצריך לכלול גם "שבת " .
ועוד דבר , האם נוסח הקידוש של הספרדים שונה מקידוש נוסח אשכנז לליל שבת שהחל בפסח ?

תודה.

תשובה:

שלום רב

אין שינוי מהותי, אלא שבתפילות יש להוסיף את התוספות המיוחדות ליום טוב שחל בשבת כמופיע בתפילת שמונה עשרה של חג בכל הסידורים. כמו כן, את המי מלח לצורך טיבול הכרפס יש להכין לפני החג, וכן את טיבול החרוסת לאלו שבשנים רגילות מטבלים בליל הסדר עצמו, משום חשש איסור לישה. לגבי הזמירות כבר השבנו לך אתמול, יש גם הבדל בברכת המגיד כמופיע בהגדה של פסח.

אין שום הלכה לגבי כיתוב על המפית, מי שאוהב מפית עם סמיילי יכול להשתמש בה וזה בסדר גמור…

לא ידוע לי על הבדל מהותי בנוסח הקידוש, אבל אינני מבין מדוע את כאשכנזיה מעונינת תמיד להתפלל כספרדיה? כל אדם נוהג כמנהג בני עדתו.