נ"ט בר נ"ט בדבר חריף / המתנה לאחר אכילת דבר חריף

שלום לרב
לעניין נ"ט בר נ"ט לכל הדעות בישול מאכל פרווה חריף בכלי הבשרי\חלבי, אסור לאוכלו עם בשרי\חלבי, אך האם זה חשיב בשרי אף לעניין 6 שעות?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

לענין כלים בשריים או חלביים שאינם בני יומן נחלקו בזה הדעות, וידוע שדעת הגר"ע יוסף בזה שיש מקום להקל לספרדים [כנגד דעת הבן איש חי שהחמיר בזה גם לספרדים], לענין כלים בני יומן, כלומר שהשתמשו בהם באותו היום לחלב או בשר ואחר כך לדבר חריף, דומני שהכל נוהגים להחמיר.

אין צורך להמתין 6 שעות לאחר אכילת דבר חריף כזה.

מקורות:

על דבר חריף לספרדים ראה כאן.

על המתנה 6 שעות לאחר אכילת דבר חריף כזה ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1