הטעם שלא גזרו על אכילת דג וחלב

שלום,
1. מדוע חכמים לא גזרו במפורש על איסור אכילת דגים בחלב כפי שגזרו על עוף בחלב? (אני לא מדבר על המנהגים של הספרדים בזה לעומת האשכנזים והט"ס שיש לכאורה בב"י לפי פוסקים מסויימים).
2. מדוע דגים לא נחשבים לבשר?
אשמח למקורות.

תשובה:

שלום רב

חכמים גזרו על אכילת עוף עם חלב, משום שבני אדם רגילים להתייחס לשניהם בשווה ויש חשש שאם נתיר להם אכילת עוף בחלב יטעו ויאכלו בשר בחלב [גם היום דג מאפיין מנה ראשונה ועוף ובשר מנה עיקרית, הם קרובים יותר], כך מבואר בשו"ע יו"ד סי' פז סעי' ג.