חומץ – דבר חריף

נושא: חומץ בן יין, והגדרת חריף בהלכה. תוכן: שלום וברכה. רציתי לשאול בהגדרת דבר חריף. א. האם חומץ בן יין נחשב לחריף? ב. מה קורה כשמדללים אותו, עד מתי שומר על הגדרת חריפותו, ? ג. האם הגדרת חריף תלויה בטעמו של כאו"א , או שישנם כללים ברורים בהלכה על כך. ד. אני מעוניין להקיף את הנושא, אם אפשר להפנות אותי לסוג של ספר שמסכם ומבאר את השיטות בהרחבה.. יישר כח ותודה מראש

תשובה:

שלום רב

חומץ מכל סוג שהוא נחשב דבר חריף כמבואר בש"ך בסי' סט ס"ק לח. אינני יודע לתת הגדרה ברורה על החריפות, ברור שכאשר הוא מדולל והחריפות לא מורגשת הוא כבר לא חריף. כידוע מדברי הפוסקים לגבי בצל מטוגן ועוד. יש הרבה ספרים נחמדים על יורה דעה, כמו אוהל יעקב ועוד, יש גם ספר מיוחד על הנושא בשם "דבר חריף", תכנס לחנות ספרים טובה ותראה למה אתה מתחבר.

בהצלחה