תנאי בהדלקת נרות כדי שתוכל לנסוע ברכב

שלום הרב, הננו גרים בקרית ארבע ומעוניינים לרדת לתפילה בישיבה בחברון ולחזור ולאכול חזרה בביתנו. הדרך הכי נוחה זה להגיע לחברון ברכב ישר לקבלת שבת. הדרך השניה זה רגלית.
האם יש אפשרות להדליק נרות בביתנו, ולאחר מכן לסוע ברכב לישיבה?
הבנתי שיש תנאי מסויים שהאישה מתנה.
תודה ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב

המהודר ביותר הוא שאשה מקבלת שבת בהדלקה ואז היא לא נוסעת ברכב וכו'. אבל כאשר יש בכך צורך, היא יכולה להתנות לפני ההדלקה שהיא לא מקבלת שבת בהדלקה זו, ואז היא יכולה לנסוע ברכב לישיבה. כך מבואר ברמ"א בסי' רסג סעי' י ובמשנה ברורה שם ס"ק מד. עדיף שלא האשה תנהג אלא רק תיסע ברכב שמישהו אחר נוהג בו, וכמו כן שלא תדלק נורה כשהיא פותחת את דלת הרכב.

אינני מכיר את השטח, אבל כדאי לברר אם המעבר בין קרית ארבע לחברון הוא בתוך תחום שבת, וכן כמובן לא לטלטל שם שום דבר כיון שאין עירוב.

שבת שלום ובהצלחה.