הלכות הדלקת נרות שבת

בסד
שלום רב
אם בערב שבת , כ 40 דקות לפני השקיעה הדלקתי נרות שבת קודש ולפני שברכתי ראיתי שהנר נכבה , אני יכולה להדליק שוב ? אני יכולה לכבות את הנר שאינו דולק יפה ולהדליק מחדש ?
מתי הכי נכון ומהודר לקבל את השבת לאישה ? 40 דקות לפני השקיעה ? 30 דקות ?
ממתי ניתן להדליק נרות עד מתי ? מהו הזמן המוקדם ביותר שנהוג ושניתן לקבל את השבת ?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

א. אישה מקבלת על עצמה שבת בשעת הברכה על הנרות. לכן כל עוד שעדיין לא ברכה על הנרות היא יכולה לתקן ולהדליק שוב. (כוונתי לפחות באופן שהיא קודם מדליקה ואח"כ מברכת. ראה שו"ע סי' רסג סעי' ה').  [ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מג לז בהערה בשם הגרש"ז על נר שכבה אם האישה יכולה להדליק או שהיא כבר קיבלה שבת. וראה עוד בקובץ מבית לוי חי"א עמוד לו בשם הגר"ש וואזנר שהמליץ בעד הנשים שאינם מכבות את הגפרור עם סיום ההדלקה אלא מניחות אותו והוא כבה מאליו].

לכן עדיף להחליט שלא לקבל שבת עד שעת הברכה.

ב. בירושלים נוהגים להדליק נרות 40 דקות לפני השקיעה. בשאר המקומות בדרך כלל כעשרים דקות. אם היא תקבל על עצמה להדליק 30 דקות לפני השקיעה זה מהודר ומצוין.

ג. מפלג המנחה ניתן להדליק נרות. היום זה בערך בשעה 5.58.