ללמוד רק גמרא?

שלום כבוד הרב,

אני נער בן 20 שנה . מה צריך להיות רוב היום שלי ? אני יכול ללמוד גמרא כל היום אבל מה עם דברים אחרים? אני אובד עצות כל אחד אומר לי משהו אחר.

מה שכבוד הרב יגיד אשתדל לעשות ב"נ. כבוד הרב יצא מנקודת הנחה שאני ברוך ה' נער מבין ומסוגל לכל מה שיביא.

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר את מצבך ואת היכולות שלך. מה שחשוב כרגע זה לא ללמוד לבד, אלא להצטרף למסגרת מתאימה של לימוד, אם זה ישיבה או כולל אברכים מה שמתאים לך.  יש חשיבות מרובה לעסוק שעות רבות בגמרא ולהתרגל לחידוד ולדרך הלימוד והעמקה, ורק אחרי שתתרגל טוב בלימוד הגמרא תוכל להקדיש חלק ניכר מהיום להלכה. כרגע תקדיש את רוב הזמן לגמרא בצורה טובה, ותקדיש כל יום חצי שעה ארבעים דק' ללימוד הלכה מספר קל כמו משנה ברורה.

כבר נאמר בחז"ל שבלימדו הגמרא מקיימים את הענין לשלש את היום, שכן היא בלולה מהכל.

שוב העצה כוללנית בלא להכיר אותך.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכל תלוי ביכולות. באופן כללי כדאי ללמוד טוב את הגמרא עם רש"י לבד, וכאשר שולטים בסוגיא להוסיף מדברי התוס' ושאר ראשונים. והעיקר ללמוד רק מה שבהיר ונהיר לך, לפעמים ריבוי השיטות והפירושים מכביד וגורם לחוסר בהירות וממילא שכחה. בהצלחה רבה.