מובייל בצורת דמות של עבודה זרה

האם כלי לנוי,מעין מובייל, שעשוי בחלקו העליון מחרס בצורת שמש, עם דמות של פנים בולטות שייתכן שנחשב לעבודה זרה אצל עמים מסוימים, אבל מבחינתי אינני מתייחסת לזה כע"ז, האם בכל זאת יש בזה בעיה?
תודה

תשובה:

שלום רב

אין איסור להחזיק בבית כיון שנעשה לנוי, ראה שו”ת יחוה דעת ח”ג סי’ סה. אבל באופן כללי נהגו להניח תמונות של צדיקים ליד התינוק שיספוג יראת שמים, אז גם אם לא שמים תמונות צדיקים בטח לא כדאי דבר שהוא סמל לעבודה זרה, אם זה אכן כך.