הכנסת מזוזה לתוך בית מזוזה הקבוע בקיר

שלום רב!
אדם שהוריד מזוזה לבדיקה וכשמחזיר אותה הוא צריך לברך על קביעת מזוזה. אך דא עקא שהוא אינו יכול להסיר את בית המזוזה שדבוק חזק אלא יצטרך להניח את המזוזה ישירות בתוך בית מזוזה בלי לקבוע. האם ג"כ יברך? והאם חייב להסיר את בית המזוזה ע"מ לקבוע אותה מחדש?
תודה,
ויקטור

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה סיבה לחלק בין הנדונים, גם אם בית המזוזה כבר קבוע בקיר, הכנסת המזוזה לתוכו נחשבת קביעת מזוזה לכל דבר וענין.

שבת שלום.