תשלום על נסיעה לפני קניית חפשי חדשי

שלו'
ראובן רגיל לקנות חפשי חדשי לאוטובוס. בעלותו לאוטובוס גילה שאין לו מספיק כסף. הנהג שמכיר אותו אמר לו אין דבר תכנס ותקנה מחר את החפשי חדשי. כעת הוא שואל אם הוא צריך לשלם על הנסיעה שנסע מלבד קנית החפשי חדשי. והצדדים שחשבנו הם כך:
א. אם החפשי חדשי כולל את כל הנסיעות של החודש אז באמת מי שקנה באמצע החודש יוכל לכאורה לתבוע חזרה את כל הנסיעות שנסע כבר החודש. אמנם מובן שהנהג יכול לסרב לקחת אדם שלא משלם אע"פ שמבטיח שיקנה מחר חפשי חדשי.
ב. האם הנהג הוא נציג החברה ומותר לו להרשות לנסוע בלי לשלם?
ג. האם יש מישהו בחברה שמוסמך לותר או להרשות לנסוע בתנאים מסוימים?

בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב,

אין שום סמכות לנהג (ואם יעלה מבקר הוא יקנס)וגם אין היתר לנסוע בלי לשלם גם אם קונים אחר כך חופשי (החפשי לא נותן שום זכות למפרע)