קבלה או נדר שנשכח

שלום כבוד הרב
יש לי שאלה לגבי הנושא הזה של נדרים
לפי מה שהבנתי אם יש נדרים שאתה זוכר שאתה מחוייב בהם אין בעיה ללכת אל הרב ולבקש ממנו שיעשה התרה
או בכל נדרי
אבל אם יש נדר שאתה לא זוכר בדיוק מה התחייבת בו?

אני קיבלתי על עצמי לא מזמן כמה קבלות כמו ללמוד כל יום שעתיים דרך המחשב על שיעורים של רבנים וכו ,עכשיו לפי מה שהבנתי בבעוון נדרים מתים לא עלינו קרובים של בן אדם

עכשיו אחרי זמן אני לא זוכר בדיוק מה אמרתי האם אני מקבל על עצמי ללמוד דווקא דרך המחשב או שבכללי ללמוד שעתיים וכו
עכשיו אם אני לא זוכר מה אמרתי בדיוק בשעה עצמה ולמה התכוונתי כשקיבלתי על עצמי משהוא מה אני יכול לעשות?
או שבכלל יש נדרים ששכחתי מהם בכלל?
איך מתירים אתזה אם אתה לא זוכר מה נדרתה או דברים שקיבלתה על עצמך

תשובה:

שלום רב

כל עוד אתה זוכר את מהות הנדר והאופציות הונות כמו שהזכרת אתה יכול לעשות התרת נדרים. פשוט תפרט בפני הרבנים המתירים ספקותיך כפי שעשית כאן.. אגב נדר שזוכרים את מהותו [גם אם לא את פרטיו] לא מועיל על זה כל נדרי וצריך לפרט את הנדר לפני הרבנים המתירים.

שבת שלום