זמן תפילה לנשים

בסד
שלום רב
האם מותר לאשה חרדית אשכנזיה, להתפלל שחרית עד חצות היום ? או שחייבת לפי ההלכה להתפלל עד סוף זמן תפילה ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

במשנה ברורה בסי' קו מבואר שנשים חייבות להתפלל שחרית ומנחה, ולפי דבריו גם זמן התפילה נוהג בנשים וגברים כאחד. אמנם למנהג הספרדים כתב הגר"ע יוסף שאין חיוב להתפלל אלא פעם אחת ביום ולמנהגם אין זמן תפילה נוהג אלא בגברים ולא בנשים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמת. ואף שלגבי אנשים נהגו להקל בזה עד חצות כשלא נעשה הדבר בפשיעה, כבר כתבנו כמה פעמים באתר שאשה שבלאו הכי אינה חייבת בברכות קריאת שמע אין טעם להקל לה לאומרן לאחר זמן תפילה.