מחשבות טורדניות

אם אדם נודר נדר שלא יחפש מידע ויעסוק בנושא מסוים רק בגלל מחשבות טורדניות שהעיקו עליו, זה בעצם לא נחשב לנדר? למה? הרי הוא מודע לעובדה שנודר [ אומנם כדי להיפטר ממחשבות מעיקות ועיסוקים אובססיביים ]

תשובה:

שלום רב

באופן כזה הנדר חל. כוונתי בתשובה הקודמת היתה שאדם שיש לו אובססיה לנדור, אז הנדר לא חל. אבל אם האובבסיה שלו שונה, והא מנסה להחלץ ממנה על ידי נדר, נמצא שהנדר נעשה באופן רצוני לגמרי.

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זהו זה מה שאמרתי בשאלה. הוא נודר המון אבל יש כאלו ששכח, יש כאלו שהתערבבו לו ויש כאלו שהוא מקפיד עליהם גם הם במחשבה כי חס וחלילה שלא יקרה לו משהו. זה רק הוסיף למחשבות שלו לא גרם לו להיפטר מהן.

  2. כל הנדרים שלו שטויות ולא צריך להתייחס אליהם, אם הוא נודר למרות שזה מציק לו והוא מקפיד ומסתבך וכו' וסובל, זה לא בדעה צלולה, רפואה שלמה.