איסור מחתך בשבת בפתיחת אריזות במקום המסומן

בס"ד
שלום.
האם יש בעיה של מחתך בפתיחת חבילה טישו במקום המסומן שנפתח לפתח יפה? או חבילת קרטון קורנפלקס שפותח במקום המסומן?

תשובה:

שלום רב

כיון שהמקום מסומן בכוונה תחילה כדי ליצור פתח מבוקר ונאה, יש הקפדה שהוא יהיה דוקא שם ובאופן המיועד ובהחלט יש בזה חשש של מחתך.

מקורות:

בשו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' יב הסתפק בזה לגבי קריעת נייר טואלט [מלבד הבעיה של קורע שיש בכך], וזאת משום שהפעולה המשמעותית נעשתה לפני שבת ובשבת הדבר נעשה מאליו ללא מחשבה וכוונה תחילה, אולם הגרי"ש אלישיב החמיר בכך, וטעמו, שכיון שהדבר הוכן בכוונה תחילה בבית החרושת, הפותח עושה על דעת כן ומעוניין שהמוצר יהיה תקין ויחתך כמו שצריך וכו', ויש לחשוש כאן למחתך.