התרת נדרים

לפני זמן מה נדרתי נדר שאני מתחרטת עליו מאוד. באותה תקופה שנדרתי אני לא הבנתי ממש בהלכות של נדרים ושעבירה עליהם הינו איסור חמור מאוד. מבורות עשיתי זאת.
עד כמה שהוא טיפשי, הנדר היה לא לקרוא לערכים ספציפיים בויקיפדיה וכמובן לא להיכנס לאתר עצמו.
רציתי לוודא דבר שמטריד אותי כרגע… לא מזמן אני חיפשתי אתר מסוים בדף חיפוש של גוגל והאתר הזה הוא הראשון בחיפוש ומתחתיו קישור לויקיפדיה.
בלי ששמתי לב, בהיסח דעת, לחצתי על הקישור של ויקיפדיה במקום של האתר שרציתי. פשוט באתי ללחוץ על קישור של האתר שרציתי ותוך כדי גלשתי מהר ללמטה [ זה מין אינסטינקט שלי *] … וזה לחץ לי על קישור אחר … איך ששמתי לב שזה לא האתר יצאתי מיד. הדף כולו לא עלה… רק הכותרת וכך כשקלטתי שזה לא האתר שרציתי סגרתי מיד…
זה היה לגמרי בשוגג בלי ששמתי לב.
זה נחשב לעבירה על הנדר?
* לכל אתר שאני נכנסת אני גולשת לתחתית הדף משומה ואז עולה בחזרה למעלה. כמו שאמרתי אינסטינקט.

תשובה:

שלום רב

יצתכן שאם לא קראת כלום זה לא נחשב עבירה על הנדר. באופן כללי כדאי מאוד לעשות התרת נדרים בנימו שלא ידעת מחומרת הענין, וכך לא תכשלי בעוון חמור זה. להבא אין לנדור כלל.

שבוע טוב

הצטרף לדיון

16 תגובות

  1. אגב רציתי לדעת גם כן,
    אני קוראת בפורומים ולפעמים הכותבים מביאים מידע ממקורות שונים בניהם מויקיפדיה.
    לאחר שאני קוראת בד"כ אני שמתי לב "מתוך ויקיפדיה".
    זה נחשב עבירה או לא?

  2. הנדר שלך היה לגבי האתר עצמו לא לגבי מובאות ממנו, כך שלא נראה שאת עוברת בכך על הנדר, אבל כדאי בכל מקרה לעשות התרת נדרים.

  3. ורציתי רק להבהיר עוד משהו –

    אם למשל אני נתקלת בקישור או מישהו נותן קישור בכללי באיזה פורום ואני נכנסת אליו ומסתבר זה בויקיפדיה וכשאני שמה לב ישר אני יוצאת.

    זה לא נחשב לעבירה אלא רק אם אני גם קוראת ? כי כעיקרון, אין לי ידיעה שזה קישור לויקיפדיה וזה נעשה בשגגה.
    הנדר בכלל היה לא לקרוא ערכים ספציפים.

  4. גם אם הנדר עצמו היה רק לא להיכנס ולקרוא לערכים מסוימים באתר ? נניח למשל לא להיכנס ולקרוא על האינדיאנים.
    [ אי כניסה לאתר לא היה חלק מהנדר. בכללי פשוט נמנעתי ]

  5. כבר התבלבלתי לגמרי מה ההיה נדר ומה מנהג בעלמא ומה כלול ומה לא… במקום כל הסיחבוך הזה תתירי כבר את הנדר ולא נכנס לספקות וחששות.

  6. אוקי אסביר ככה –

    נדרתי לא להיכנס ולקרוא בערכים x y z בויקיפדיה.

    אבל בכללי נמנעתי להיכנס לויקיפדיה ולעיין במנוע חיפוש. (את זה לא כללתי בנדר )
    זהו.

    אני לא בספק לגבי הנדר אבל כל הזמן אומרים לי בכללי שרק רבנים מבינים אז אני שואלת גם בכללי.

  7. בסופו של דבר רק אם אני נכנסת לערכים וקוראת בהם בויקיפדיה זה נחשב עבירה ?

    אם למשל אקרא מידע מפורומים אחרים שמביאים\ממטטים מויקיפדיה
    או במנוע חיפוש של כרום ( כי תכלס זה קישור נפרד ואתר נפרד לכן בנדר לא כללתי את מנוע החיפוש מראש כי זה מיותר. )
    זה לא נחשב כי זה מובאות בקיצור?