קנייה ברשת אחת ומחזיר לרשת אחרת

בעזרת ד' יתברך
שלום רב לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א,
אדם קנה 10 מטרנות במבצע במחיר 40 כל אחת בסופר פארם. האם מותר לאחר מכן לפנות אל רשת מזון אחרת על מנת לקבל זיכוי עבורן בסכום של 60 שקל כל אחת מבלי ליידע שקנה אותן מרשת אחרת ויותר זול. ומה הדין כשאר מיידע אותן שקנה ברשת אחרת?
האם עובר על גזל, אונאה או איסור אחר? ומה יהיה הדין אם מחזיר לאותה הרשת לסופר פארם במחיר רגיל לאחר סוף המבצע, כך שהקונה מקבל זיכוי יותר גבוה?

בברכה,
ויקטור בוחניק

תשובה:

שלום רב,

לרשת אחרת  אסור והכסף גזל בידו לפי שהם לא  היו מסכימים לקנות מטרנה במחיר כזה  והפקיד שמאשר זאת פועל בחוסר סמכות.

באותה רשת  לא יקבל זיכוי על יותר ממה שהוא שילם אלא אם כן ישקר וזה ודאי אסור כנ"ל