דין "לכם" בנדרי צדקה

אם אדם נודר נדר צדקה – והוא צריך לתת לצדקה, זה חייב להיות כסף שהוא מרוויח ? למשל בני נוער שלא עובדים מכל מיני סיבות, אז תורמים צדקה מכסף של ההורים שלהם. זה לא נחשב? או שבעתיד שירוויחו כסף משלהם יצטרכו לתרום כדי לא להפר את הנדר?

תשובה:

שלום רב

אם ההורים נותנים לך את הכסף אין כל בעיה. להבא אין לנדור מחמת שום סיבה, עוון נדרים חמור מאוד!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אוקי.

    נגיד ונדרתי נדר שבנושא מסוים אחפש מידע רק באתר דת שנקבתי בשמו אם אעבור על זה אתרום לצדקה.

    עכשיו בדיעבד אני חושבת שעברתי על התנאי כמה פעמים ללא מודעות ואני צריכה לתרום לצדקה – למשל אם 3 פעמים עברתי על התנאי אני צריכה לתרום 3 פעמים ? ואם לא זוכרים כמה פעמים?

  2. צריך לתרום כמה שפעמים שעוברים על הנדר, ואם לא זוכרים יש לתרום עד שיצא הספק מליבך. תעשי מהר התרת נדרים כי כל פעם שתעברי על הנדר ולא תתרמי חלילה זה איסור חמור.