מראה חום על עד הבדיקה

שלום הרב!
מחזור ראשון אחרי לידה התחיל מוצאי שבת.
שבוע לאחר מכן יום שלישי אשתי עשתה הפסק טהרה כאשר הצבע היה חום בהיר(היה פחות מגודל של שקל)האם היא טובלת ביום שלישי הזה?
תודה

תשובה:

שבוע טוב.

באופן כללי חום בהיר אינו מראה מטמא [הגודל אינו משנה כלל! הנושא של גודל גריס – שקל הוא בכתמים, כלומר דם שיוצא על בגד תחתון או נייר קינוח, בבדיקה פנימית אפילו טיפה קטנטונת של דם אוסרת!) אבל אינני יכול לומר לך בודאות בלי לראות את הגוון, אם יש חשש שהיה שם נטיה כל שהיא לאדמומית יש לדחות את הטבילה ליום רביעי [וכמובן גם ברביעי לעשות בדיקה] אם בטוח הגוון היה חום בהיא בלי כל נטיה לאדמומית היא יכולה לטבול בשלישי.

מזל טוב ורוב נחת!