חציצה בטבילה – סימן של חינה על היד

שלום הרב
לפני שבוע וחצי הייתי באילת ועשיתי קעקוע חינה ושכחתי שאני צריכה לקבל ווסת ושבוע הבא יש לי טבילה האם מותר לי לטבול והקעקוע קצת ירד זה עדין מותר?

תשובה:

שלום רב

אם לא ניתן יהיה עד הטבילה להסיר את הסימן של החינה תוכלי לטבול איתו בהגיע זמן הטבילה.

מקורות:

הרא”ש והרשב”א (הו”ד בב”י יו”ד סי’ קצ”ח) נחלקו בטעם שצבע שצובעות הנשים פניהן ושיער ראשן אינו חוצץ – אם מטעם שרצונן בצבע, או מטעם שאין בו ממש. במקרה שלך נראה ששני הטעמים קיימים, שכן הצבע אינו מורגש, וגם רוצים בו בדרך כלל. גם אם אינך רוצה בו או לא תרצי בו עד זמן הטבילה, בדיעבד יש לסמוך גם על טעם אחד לבד, כדמוכח מדברי הרוקח שהביאו הב”י והט”ז (שם ס”ק י”ז), לענין אשה שנתלכלכו ידיה בשחרורית הקדירה, שסמכו על טעם דאין בו ממש לבד. וא”כ הוא הדין לכאורה דיש לסמוך על אידך טעם לבד – שהנשים אינן מקפידות עליו, ואדרבא רוצות בו.