אחור בתשלום שכירות וקנס ריבית

שלום וברכה כבוד הרב

שאלתי אותך לגבי סעיף בנוגע לריבית כביכול, אך טעיתי בהעתקת הסעיף.
זה הסעיף שאני חושש לו:

מבלי לפגוע באמור בהסכם זה הרי שכל אחור בתשלום סכום מן הסכומים הנקובים בהסכם זה יחייב את השוכר בתשלום הפרשי הצמדה לדולר ארה"ב כמפורט לעיל וכן ריבית חודשית דולרית בשיעור של %__ לכל חודש או חלק יחסי מכך לחלק מחודש.

תודה רבה כבוד הרב והמשך יום נעים בע"ה יתברך :)

תשובה:

שלום רב

זה עשוי להיות באמת בעיה של ריבית, וכיון שהוא מסכים למחוק זאת מהחוזה – תמחקו. או שתעשו אחרת, תקבעו שהשכירות אינה מסתיימת עד גמר התשלום, ועל כל יום איחור בפינוי הדירה שהשכירות היא כפולה. כך התשלום אינו על האיחור בתשלום אלא שכירות על הדירה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב

    יש סעיפים שאומרים כך, יכול להיות שזה גם עוזר?

    לא קיים השוכר תנאי מתנאי הסכם זה או התחייבות כלשהי המוטלת עליו על פי הסכם זה או לא קיים אותם במועד, זכאי המשכיר או בא כוחו, מבלי לפגוע בכל זכות שבידם , לבטל את ההסכם ובין היתר לתבוע פינוי מיידי של הדירה.

    אם השוכר לא יפנה את הדירה בתום תקופת השכירות יהא עליו לשלם למשכיר סך של – 250 (מאתיים וחמישים שקלים חדשים) לכל יום של פיגור בפינוי הנכס והחזרתו למשכיר, וזאת מבלי לפגוע בזכויות המשכיר לכל סעד משפטי אחר ו/או לתביעת דמי נזיקין גבוהים יותר.

    רב תודות כבוד הרב! :)