אכילה לפני התפילה בשבת

מי שתאב לאכול טשולנוט שב"ק בבוקר לפני התפילה וכוונתו לשם עונג שבת שהיא דאורייתא וכבר בירך ברכה"ת האם מצוה של עונג שבת דוחה האיסור אכילה לפני התפילה ובפרט באופן שלאחר התפילה לא יהי' לו העונג

תשובה:

שלום רב

אני מניח שזה סוג של בדיחה… לעבור איסור של ממש כדי להתענג על מנה טשולנט ריחנית… חלילה לאכול לפני התפילה! ראה שו"ע סי' פט ובמשנה ברורה שם כמה החמיר בענין, עד שדנו לגבי סוכר בתה וכו'…

בהצלחה רבה