תפילה ליד ריח רע

שלום לרב,

א. אדם שאומר ק"ש בבית כנסת ולידו אחד המתפללים, במחילה מהרב, מפיח ויש ריח רע, האם מותר לו להמשיך לקרוא ק"ש או שזה אסור משום והיה מחניך קדוש כמו צואה וכד'?

ב. האם במקרה הנ"ל עליו לעבור למקום אחר שאין ריח או שעדיף לחכות שהריח יעבור כדי שאולי השני לא יתבייש?

ג. מה הדין במקרה הנ"ל כאשר אדם באמצע תפילת העמידה , האם יזוז למקום אחר או שימתין עד שיחלוף הריח?

יישר כח לרב

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה יש להמתין עד שיכלה הריח ואז ניתן להמשיך. ראה הקדמת המשנה ברורה לסי' עט, שם מבואר שריח רע שאין לו עיקר אסור רק מדרבנן, ובדיעבד אם המשיך יצא ידי חובתו, אבל מכל מקום לכתחילה יש להמתין כנ"ל.