האם עדיף מנין למרות שעל ידי זה יגרום אי נוחות למתפללים או להתפלל ביחידות

שלום,
בעלי סובל מהזעת יתר ובנוסף הוא עובד עבודה פיזית קשה ומעייפת. לעיתים כתוצאה מעייפות הוא לא מתקלח בלילה וגם לא בבוקר המחרת ומגיע לתפילה עם ריח זיעה חריף.
האם יש לו להעדיף תפילה ביחיד על מנת לא לגרום לעוגמת נפש בקרב המתפללים האחרים?
אודה לתשובתכם,

תשובה:

שלום רב,

אם אכן המציאות היא כפי שאת מציגה כאן. נראה לי להעדיף תפילה ביחידות ולא לגרום עוגמת נפש בקרב המתפללים האחרים. ובפרט שאני מניח שכתוצאה מזה הוא יוכל להתפלל יותר בנחת בדעה צלולה עם הרגשה טובה ולא ירגיש כל התפילה בחוסר נעימות. דבר זה ישפיע בודאי על איכות תפילתו. אבל כדאי לדאוג שאירועים אלו יהיו רק באקראי ולא בקביעות.