מותר להצטלם?

בסד
ערב מבורך
בתורתינו הקדושה נכתב "לא תעשה לך פסל וכל תמונה " אם כן מדוע חרדים רבים בינהם רבנים וחכמים ואף פוסקים ודיינים תולים בביתם הרבה תמונות של נופים,של בני אדם ,של חכמים וצדיקים וסתם תמונות לקישוט ?
כיצד ההלכה מתייחסת לכך ?

תשובה:

שלום רב,

האיסור לצייר תמונה הוא על צורות השמים, שמש וירח, ראי כאן בהרחבה בנושא, וגם בזה יש חילוקים בין תמונה בולטת לשאינה בולטת ראי שם.

בענין תמונה של אדם, נחלקו הראשונים אם יש איסור לאדם להצטלם או לא. ולענין הלכה פסק השו”ע ביו”ד [קמא] שאין איסור ע”ז בתמונה של אדם. וכן מנהג העולם, ואפילו החרדים לדבר ה’ מקילים בזה. אמנם יש שהחמירו ונהגו שלא להצטלם [ועיין בשו”ת יחווה דעת ח”ג סי’ ס”ג שהאריך בזה].