הפרשת חלה

שלום

אני רוצה לעשות הפרשת חלה עם הברכה וכל הטקס , אך נשאר לי המון בצק וזו כמות גדולה שאני לא אוכלת. ואני מעוניינת לעשות ממנה גם מאפים אחרים עם תוספות בהמשך , ובנתיים גם להקפיא אותה. האם זה בסדר או שאסור לעשות מהבצק שכבר הופרש ממנו חלה ,מאפים אחרים ?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, את יכולה להפריש חלה, ואחר כך להקפיא ולהשתמש בהמשך, אלא שבמקרה כזה ראוי שלא לברך על ההפרשה, ראה פתחי תשובה סי' שכו ס"ק ב.