עלייה לתורה מכספי מעשר

שלום כבוד הרב,
הזמנתי לעליה לתורה בחג הסוכות את אבי ואת אחי אני יודע בוודאות שהם לא היו קונים בגלל המחירים היקרים בגלל מצבם הכלכלי הקשה
ורציתי מאוד לזכות אותם במצווה
השאלה שלי האם אני יכול לכוון זאת מכספי מעשר.

תודה,
תשובה:

שלום רב

אם קנית את העליות מתחילה על דעת לפרוע מכספי מעשר, זה בסדר גמור, שהרי מדובר בתרומה לבית הכנסת, אך אם התחייבת בלא קשר לכספי מעשר, כרגע לא תוכל לפרוע זאת מכספי מעשר, ככל חוב שלא ניתן לפורעו מכסף זה. המצב הכלכלי שלהם לא רלוונטי כיון שאתה הוא זה שקנית את העליות והתחייבת לשלמם בפני הגבאי.