מעשר כספים להורים / עני חייב במעשר?

האם אפשר לתת מעשר להורים?
האם צריך לעשר מכסף שקיבלתי במתנה?
האם האדם שקיבל את המעשרות צריך להפריש ממנו מעשרות?
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

אם ההורים נזקקים לצדקה מותר לתת להם את המעשרות [המעשר בעיקרו מיועד לתלמידי חכמים עניים, אבל אם יש לך עני קרוב משפחה – הקרוב קרוב קודם].

גם כסף שבא במתנה חייבים לעשרו.

אדם שמקבל מעשרות הוא מטבע הדברים עני, ועני פטור ממעשר כספים, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מדובר בתלמיד חכם אין צורך שיהיה עני ממש, אלא כל שיש לו צורך בכסף לכלכלתו מותר לתת לו. אם מדובר באדם שאינו תלמיד חכם הגדר בזה כמו בכל כספי צדקה שהוא נצרך לבריות ואין לו פרנסה אחרת.