מותר לעשות גמ"ח מכספי מעשרות?

שלום לכבוד הרב.
האם מותר להפקיד את כספי המעשרות בתוכנית חיסכון לילד בשביל חתונה, הרי אנחנו חייבים לפרנס אותו עד גיל 6 , וכשנסייע לו כספית לחתונה זה צדקה לכל דבר ועניין.
האם בשמיים זה ייחשב למצווה של מעשר ולא דאגה לעצמי, והאם תתקיים בזה הברכה "עשר כדי שתתעשר"?
תודה רבה!!

תשובה:

שלום רב

אמת הדבר שמותר להשתמש בכספי מעשרות לנישואי הילדים. הבעיה היא שלא ניתן למנוע מהנצרכים כסף זה לתקופה כה ארוכה… הכסף אמור להגיע כבר עכשיו ליעודו. יש שנהגו מחמת כן להקים גמ"ח הלוואות בכסף הזה, שיהיה ניתן לאנשים בתורת הלוואה במשך השנים האלו, וכשהילד יגדל יתנו לו אותו להוצאות נישואיו. אלא שההוראה המקובלת היא לא לעשות כך בכל כספי המעשרות אלא בחלקם.

בהצלחה

מקורות:

ראה אהבת חסד ח"ב פרק יח.