האם מותר לשיר ולנגן באמצע הברכה בשבע ברכות

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם בברכה "משמח חתן עם הכלה" בשעת החופה שהמברך עוצר ונותן לקהל לומר את המילים ואז חוזר אחריהם אין בעיה של הפסק?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

לא. אין בזה בעיה של הפסק. משום ששרים לכבוד הברכה עצמה.

מקורות:

ראה בספר הליכות שלמה (תפילה עמוד קכד בהערה) שהביאו בשם הגרש"ז אוירבך: "והוא הדין בשבע ברכות כשמאריכים בניגונים באמצע הברכה דכיון שהכוונה ליפות את הברכה אין זה הפסק (ודווקא באמצע ברכה כי הוא לכבוד הברכה, אבל בין ברכה לברכה אין לנגן)". וכך גם כתב בשו"ת רבבות אפרים (ח"ג סי' קנח).