כספי מעשרות לצורך החתונה שלי

שלום
רציתי לשאול האם אני יכולה להשתמש בכספי המעשרות שלי בשביל הוצאות החתונה שלי (שמלת כלה, איפור וסירוק) לא נעים לי לבקש מההורים שלי כי אני יודעת שזה יהיה דחוק בשבילם ואולי זה גם יכניס אותם למינוס. מה דעת הרב?

תשובה:

שלום רב,

ההורים אינם חייבים לשלם את הוצאות החתונה שלך, לכן לא ניתן לשלם את הוצאות החתונה מהכספי המעשרות שלך, שבעצם את משלמת אותן לעצמך!  אולם אדם שאין לו כסף יש לו על מה לסמוך שלא לתת כספי מעשרות (ראי עוד כאן).

בהצלחה ושיהיה במזל טוב