הכשרת מקציף חלב

שלום, בעבודה אצלי יש מכונת קפה עם מקציף – מוט מתכת שמוציא אדים ומכניסים אותו לתוך כוס חלב כדי להקציף את החלב. המטבח אצלנו לא כשר.
מידי פעם אני רואה שהמנקה עוברת על המקציף עם סמרטוט (כדי לנקות שאריות חלב מהמקציף). המנקה משתמשת בסמרטוט הזה גם כדי לנקות מסביב לכיור (ושם יכול להיות למשל נוזל של בשר לא כשר).
מכיוון שכך, כדי "להכשיר" את המקציף לפני שאני מכניס אותו לכוס חלב, אני קודם מכניס אותו לכוס מים ומפעיל אותו עד שהמים ירתחו. ככה אני עושה פעמיים ואז מקציף את החלב. האם ההכשרה הזו מועילה, והאם בכלל יש בה צורך?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אם אני מבין נכון יש במקציף הזה גוף חימום ממש המביא את המים לידי רתיחה. ממילא נראה שהכשרה כזו עשויה להועיל, כמובן לאחר שהמקציף נקי לגמרי ללא כל ליכלוך. נצרף לכך שלא בטוח שהוא זקוק להכשרה, כיון ששיירי הבשר אולי פגומים על ידי הסבון, וגם מן הסתם היא מנקה הכל במים קרים, וקר אינו מבליע ומפליט.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני בטוח שאסור לטבול, לפעמים הם כותבין כדי להבטיח את עצמם, אבל אם אי אפשר לטבול, אפשר לקלקל על ידי אומן ושיתקן, ואז גמר מלאכתו על ידי בעל מלאכה יהודי וזה טוב.