כיריים חשמליות בצימר

האם מותר להשתמש בכיריים חשמליות של צימר בו אנו מתארחים?
(אשכנזים)

תשובה:

שלום רב

יש לנקות אותם משיירים, ולהפעיל על החום המירבי כמה דקות לאחר שילהטו, לאחר מכן יש להניח סירים שהם יבשים מלמטה ואין חשש כלל.

מקורות:

מגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע, ולכן אם הכל נקי ויבש אין חשש, לכתחילה כדאי גם להפעיל כנ"ל כדי להכשיר ממש. הסיבה לכך שלא כדאי לסמוך לגמרי על ההכשרה, משום שיש מקומות שהסיר נוגע מלבד הספירלות, ולאלו לא ברור שמועילה הכשרה בדרך זו.