כשרות מטבח שיש בו כיור אחד

האם ניתן לשמור כשרות מטבח עם כיור אחד ולא שתיים?
הכלים הבשריים נמצאים בתוך הכיור והחלבי בצד הכיור,ואחרי שמסיימים לשטוף את הכלים הבשריים
שוטפים כמובן את הכיור והשאריות ואחרי כן שוטפים את החלבי?
האם מותר לעשות כן או שזה איסור?

תשובה:

שלום רב

ודאי שניתן לשמור על הכשרות באופן כזה, אלא שהדבר מצריך זהירות יתירה: יש להמנע לחלוטין משימוש במים חמים בשטיפת כלים [הכלל הוא שרק חום מבליע, קר לא מבליע], כי לעולם יתכן שיהיו שיירים קטנים או בליעות שיעברו ממין אחד לחברו, וכן לנהוג כפי שהזכרת, לא לערב את הכלים, לא להניח אותם יחד בכיור אלא לרחוץ מין אחד, לנקות את הכיור, ואז המין השני. יש מהדרים להניח רשת גבוהה לאחד המינים שלא יגע בכיור, אולם אם נזהרים כאמור אין בכך צורך.

בהצלחה רבה