חיבוק ונישוק בין אמא לבנה הנשוי

אני בן למשפחה מרוקאית ואצלנו נהוג שמנשקים אחד את השני בלחי פעם אחת בכל לחי
כך גם לגבי ההורים
לאשתי מפריע מאוד שאימי מנשקת אותי על הלחי וכן מידי פעם גם מחבקת אותי והיא דורשת ממני לא לנשק או לחבק את אימי כי זה לא צנוע
במידה והיעשה זאת אימי תפגע מאוד
האם עלי להקשיב לאשתי בעניין זה והאם יש בדבריה אמת ובמידה וכן מדוע
כמו כן אשמח לתשובה מפורטת עם מקורות
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מותר לאמא לחבק ולנשק את בנה הנשוי, ואין בכך כל פגם. אמנם יש ציבורים שלא נוהגים כך. אבל ישנם הרבה אנשים שכן נוהגים כך, ואין בכך כל איסור. בפרט שזה יכול מאד לפגוע באמא שלך.

מקורות:

ראה בשו"ע (אבה"ע סי' כא סעי' ז'): "מחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם, כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים, שאין קרובים לערוה כלל, בין גדולה בין קטנה, חוץ מהאב לבתו ומהאם לבנה".