שלום וברכה,
יש לנו שני סטים של צלחות קורנינג, לבשר וחלב בנפרד.
בטעות השתמשו בצלחת החלבית לבשרית. מה עלי לעשות עם הצלחת?
תשובה:
יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. אבל, במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים). נינח כאשר יש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, שכיון שמדובר בכלי שני יש להקל ולהכשיר. אם תפרטו את המקרה, נוכל לדון עליו בצורה ספציפית. במקרים רבים ניתן למצוא צירופים נוספים, ולהקל על-ידי הגעלה כנ"ל, אך לא תמיד.