כלי זכוכית בשרי שהשתמשו בו לחלבי

חיממתי מאכל חלבי בצלחת זכוכית בשרית במקרוגל חלבי. מה דין הצלחת? לספרדים ולאשכנזים

תשובה:

שלום רב

אם אכן מדובר היה בצלחת זכוכית [ולא קרמיקה או חרסינה], למנהג הספרדים לא קרה שום דבר, צלחת כזו אף לכתחילה מותר להשתמש בה לחלבי ולבשרי כאחד [זה לא מומלץ, כיון שעלולים להתבלבל ולהחליף עוד כלים או להשתמש בה כשאינה נקייה לגמרי וכו', אבל מותר]. אולם למנהג האשכנזים יש להגעיל את הצלחת ברותחים. על אופן עשיית הגעלת כלים ראה הרבה תשובות במאגר השו"ת שלנו. אם מדובר בקרמיקה או חרסינה, אין דרך להכשיר את הצלחת.

במקרה שהצלחת היתה בשימוש בשרי ב24 שעות האחרונות, למנהג האשכנזים יש להכשיר גם את המיקרוגל, על הכשרת מיקרוגל ראה כאן. בכל מקרה של ספק, ניתן להניח שהצלחת לא היתה בשימוש בשרי ב24 שעות האחרונות.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' תנא סעיף כ"ו.  ובבן איש חי הביא שיש מהספרדים שנהגו בזה כמו אשכנזים.